OS/2 a eComstation : os/2.cz Fórum
Fórum o OS/2 a eComstationu
os2.cz Forum
Jdi na stránku:  Předchozí12
Aktuální stránka:2 z 2
Re: eComStation - instalace z cd
Autor: BazMyslik (IP zalogováno)
Datum: 18 June, 2010 10:16

Take mam problem. Orginal IBM masina Celeron 500 MHz a 512 MB RAM a 40 GB PATA. Na teto masine jde instalovat a beha WAR4 o 106, stejne tak eCS 1.1 a 1.2.

Ted eCS 2.0 dela problemy :-( Prvni je, ze detekuje spatne Intel LAN 1GB, coz neni az tak problem, natahnu rucne z diskety. Horsi je, ze po prvnim restartu to chce zvolit zdrojove CD a ta CD mechanika ze ktere to instaluji tam proste po restartu neni! Menim drivery IDE radice co jsou k dispozici a nic :-(

Autor: xhajt03 (IP zalogováno)
Datum: 20 June, 2010 11:46

Pokud jde o dokončení instalace, asi by mohl pomoci starý "trik" se zkopírováním obsahu CD na disk a nainstalování odtud (tedy pokud to s eCS ještě stále funguje - předpokládám, že by snad mělo). To samozřejmě neřeší nedostupnost mechaniky CD v nainstalovaném systému, ale možná se s už nainstalovaným systémem bude snadněji experimentovat s různými verzemi ovladačů apod.

T.

Autor: p2k (IP zalogováno)
Datum: 22 June, 2010 22:20

Stahni si eCS 2.0 RC7, tvoje RC4 uz je ponekud starsiho data vydani. Na uvedene masine by melo RC7 fungovat. Ja mel podobny problem s tuhnutim systemu pri instalaci, kdyz jsem zkousel instalovat na starsi stroj, takze je potreba vyzkouset jestli na te masine lze nainstalovat vubec nejaky operacni system abys neinstaloval eCS tyden a nakonec nezjistil ze mas problem primo v zeleze...

Datum: 23 June, 2010 00:22

xhajt03 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pokud jde o dokončení instalace, asi by mohl
> pomoci starý "trik" se zkopírováním obsahu CD na
> disk a nainstalování odtud (tedy pokud to s eCS
> ještě stále funguje - předpokládám, že by snad
> mělo). To samozřejmě neřeší nedostupnost mechaniky
> CD v nainstalovaném systému, ale možná se s už
> nainstalovaným systémem bude snadněji
> experimentovat s různými verzemi ovladačů apod.
>
> T.

to asi ano, ale postacilo v BIOS te IBM masiny nastavit pro cedecko ne enhanced, ale standard mod. Sere mne na tom to, ze minula verze 1.2r toto svinstvo nepachala, jako dalsi napr. detekce 1 GB Intel LAN karty. Tu 1.2 zvladla bez problemu, 2.0 ji detekovala chybne a navic driver jsem musel dodat z diskety, protoze ani takovy nevlastnila. Totez se zvukovkou, co 1.2 zvladla sama 2.0 nezvladla zatim vubec , dost husty:-(

Robin

Datum: 23 June, 2010 00:25

p2k napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Stahni si eCS 2.0 RC7, tvoje RC4 uz je ponekud
> starsiho data vydani. Na uvedene masine by melo
> RC7 fungovat. Ja mel podobny problem s tuhnutim
> systemu pri instalaci, kdyz jsem zkousel
> instalovat na starsi stroj, takze je potreba
> vyzkouset jestli na te masine lze nainstalovat
> vubec nejaky operacni system abys neinstaloval eCS
> tyden a nakonec nezjistil ze mas problem primo v
> zeleze...

to bych i celkem chapal, ale jak jsem psal, tak 1.1 i 1.2 na stejne masine zadny problem a nemam RC4, ale snad FINAL 2.0 stahovanou pred par dny. Proc se chova hur jak predchazejici verze? Nechapu fakt ...

Jdi na stránku:  Předchozí12
Aktuální stránka:2 z 2

Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci.
Online uživatelé (Administrátor)
This forum powered by Phorum.