OS/2 a eComstation : os/2.cz Fórum
Fórum o OS/2 a eComstationu
os2.cz Forum
Jdi na stránku:  12Následující
Aktuální stránka:1 z 2
eCS RC7 - v pohodě do Virtuálu
Autor: lcerny (IP zalogováno)
Datum: 23 September, 2009 08:31

Tak mi to nedalo a na stroji s podporou Intel VT-x jsem vzal VirtualBox 3.0.4, vytvoril virtuální stroj s 1GB diskem a nabootoval z instalacního image eCS2.0RC7.

Výsledek ? Použil jsem volbu "Boot with default options" a instalátor nabootoval sám až do grafického režimu v cca. 16k barev a dožadoval se rozdelení detekovaného HDD a zadání licenního klíce ! :-O

Takže to vypadá, že nebude nutno použít techniku s pomocným virt. diskem jak ukazoval Jarda na letošním WS2009 ...

Až se dostanu ke svému klíci pokusím se instalaci normálne dokoncit a dám vedet.

------------
Jabber: lcerny@jabbim.cz
Web: [www.lcerny.cz]

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil lcerny (23.09.2009 12:27)

Re: eCS RC7 - v pohodě do Virtuálu
Autor: Radek (IP zalogováno)
Datum: 23 September, 2009 11:38

Luboši, zkoukni ten text pod něčím bez UTF8. Je to zcela nečitelné, protože většina diakritiky je "normálně" v čudu grinning smiley Píšu o tom proto, že hned vedle je diskuse o blbém převodu diakritiky v Sea Monkey a možná i v jiných browserech. Mě to postihlo na IE6.

Dej vědět grinning smiley

Datum: 23 September, 2009 14:55

Tak to jde nainstalovat !!!
Stačí mít CPU s podporou HW virtualizace a jako VGA driver zvolit Jardou uvedený Generic VGA (gengradd). Pak funguje LAN i audio !

Jeste zkusím Additions z VBoxu. Instalace je zda se mene bolestna, nez na modernim fyzickem HW  smiling smiley

------------

Datum: 23 September, 2009 15:16

S VTX to jde. Dokonce by to mělo jít i s lepší grafikou než VGA. Dokonce by mělo chodit i USB (pokud se port přidělí virtuální mašině), ale to lze snadno oželet, pokud chodí sdílené adresáře. Jediné, co může vadit je klíč, který nelze načíst z USB, ale který by mělo jít načíst z floppy image. Všechno záleží na tom, co ten VBox vlastně emuluje a jak dobré jsou drivery - emulátory.

Já VTX nemám, takže tohle všechno vím jen z doslechu. Ještě otázka: Co jsi vlastně instaloval? UNI nebo SMP? Logice VTX by odpovídala instalace UNI kernelu a možná bez PSD, protože VTX jí stejně bude provozovat na jednom CPU. VBox by měl dodat (emulované) APM.

Jo, a teď je diakritika OK. Změnil jsi mašinu?

Autor: StefanZ (IP zalogováno)
Datum: 23 September, 2009 17:56

Jenze pru*er je v tom, ze podpora VTX nefunguje pod eCS verzi VB. Tzn. neni mozne "normalne" rozchodit eCS pod eCS sad smiley

A popravde, virtualizace na jinych patformach me moc nezajima...

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil StefanZ (23.09.2009 17:57)

Datum: 23 September, 2009 19:50

V eCS je stále k disposici VirtualPC. Innotek, samozřejmě, ne mrchosoft. Funguje perfektně, provozoval jsem v eCS VPC eCS 1.1, 1.2, 1.2 MR, 2.0 RC 2. Pak jsem byl nucen opustit SNAP a přejít na Panoramu, takže šmytec. Ale fungovat by měly i ostatní RC. HW info pro VPC:

- grafika S3 Trio, instaluj driver, který přijde s instalací. Také je možné použít driver stažený z internetu. Neinstaluj do VPC SNAP! Problémy, problémy, problémy.
- síť Intel 2104x/2114x. Vyber z nabídky instalátoru. VPC additions nainstalují další kopii téhož driveru, tomu se nelze vyhnout. Tak jednu z nich vyhoď z CONFIG.SYSu. Síť funguje jak mezi VPC a mašinou tak mezi VPC a sítí.
- no sound, no USB, CD i floppy fungují jak se skutečnými drives tak s image files.

Datum: 24 September, 2009 09:47

2Radek:
1/ masinu jsem nezmenil, jenom pisu v ASCII.
2/ VirtualPC pro eCS mam, ale chtel jsem zkusit virtualizovat eCS a prekvapilo me, že instalace nabehla.
3/ pomocí gengradd a bez additions to umi 1024x768 v 16kb barev a to j dost. ACPI ani APM jsem neinstaloval

2StefanZ:
Souhlasim, bohuzel VB nyni pouziva QT4 a protoze neni port QT4ky pro OS/2 dooncen,neni ani dalsi vyvoj priportaci VB/2 ...

------------

Autor: jkacer (IP zalogováno) admin
Datum: 7 October, 2009 21:01

Tak jsem hnedky taky vyzkoušel a mohu potvrdit, že ty čachry s pomocným HD a přepínáním uprostřed instalace už není třeba dělat, naběhne to v pohodě i z virtuálního (a tedy asi i skutečného) CD.

Nicméně mi to úplně vytuhlo při fázi 2 někde téměř u konce při vytváření objektů na WPS, takže to zase nebude úplně tak super release. Možná se dočkáme ještě "Silver 2", "Silver 3", "Silver X", ...

-------------------------------
Jarda Kačer
Web a kontakty: [jarda.kacer.biz]

Datum: 8 October, 2009 09:14

Jo, podledl jsem pokušení a spustil instalaci na fyzicke zelezo. Výsledkem je, vytuhnutí instalace při instalaci eCS toolu (Warpin, usbdock a spol.). Takze ted nemam zadny fungujici eCS pristroj. Grrr.

Bud se vratim v RC5 nebo sezenu RC6a

------------

Datum: 8 October, 2009 10:25

Hmm, tak to jsme vytuhli na přibližně stejném místě, ty o krapet pozdejš. Zřejmě to nebude mít nic společného se samotnou instalací těch aplikací (u mě to byly TCP/IP Apps), ale možná tam něco poběží na pozadí, co se v předem neurčený čas spustí a shodí to systém. Ale fakt to nechci zkoumat...

Jarda Kačer

Datum: 11 October, 2009 13:08

Je to vytuhnuti nebo to jenom "nejede dal"?
Me to "nejelo dal" nekde ve Phase 1, jako by se seklo neco na pozadi.

...ale NATO existuje workaround, diky kteremuz jedu na Silveru smiling smiley

Datum: 11 October, 2009 18:52

tak Stefane porad  smiling smiley
ano, jenom to Nejede dal. a kdyz se pokusim prepnout na task list system ohlasi neodpovidajici proces na pozadi tj. konretni cmd davka

------------

Datum: 11 October, 2009 20:16

No já nevím, mě nereagovala ani myš ani klávesnice, spíš bych se klonil k totálnímu vytuhnutí. Ale pravda, task list jsem nezkoušel...

Jarda Kačer

Datum: 12 October, 2009 13:43

Tak si odpovim sam  smiling smiley
Podobna situace je popsana primo v readme/whatsnew dokumentu:

Q4. During migration my system seems to hang/do nothing in phase 1 or 2

A4. If during phase 1 (booted from CD) there is no system activity for
some minutes the migration may be hanging because you are booted from
CD with a different codepage then the previously installed system.
To work around this, you need to select the same codepage in the preboot
menu of the boot CD.

During (phase 2) migration it is possible that the desktop creation code
encounters undeletable objects. It will popup a message about this to
inform the user. Unfortunately the message is hidden behind the
installer. To get to this message you can follow the following steps.
* Make sure the installer has the focus (titlebar should have a blueish
shade)
* Press Ctrl-Alt-F11 once or twice till the titlebar changes and
minimize/maximize buttons appear
* Minimize the installer
* Dismiss the message by clicking the OK button
The installation will continue. To make certain the installation will
proceed normally we advise to refrain from exploring the desktop or the
programs that pop up during the installation.

------------

Datum: 12 October, 2009 15:18

Read me what's new ... indeed grinning smiley Bude lepší zůstat u 6a a tohle stříbro vypustit grinning smiley

Datum: 12 October, 2009 21:08

No jo, ale já žádnou migraci nedělal. Instaloval jsem to na čistý disk (tedy virtuální disk).

Jarda Kačer

Datum: 13 October, 2009 10:13

Tak po probdele noci se musim RC7cce omluvit :-o
Chyba byla poskozenou strukturou v jedne slozce na JFS svazku. ECSPROG.CMD, ktera instaluje ty blbinky jako usbdock, warpin, acpi tools a ruzny runtime, setuje atributy readonly. Pri prochazeni slozek pak padala na preteceni. Slozka obsahovala cyklicky odkaz na jeden soubor. Vysledkem bylo mnoho milionu instanci stejneho souboru  smiling smiley

Takze mam za sebou zalohu a cistou instalaci a vse funguje. Grafika, LAN, Wifi, ACPI, zvuk, ukazatel baterie aj.

Zbyva mi odzkouset suspend.

------------

Datum: 13 October, 2009 23:57

Mno, me to totiz taky jenom "nejede dal" - tedy ceka donekonecnananeco smiling smiley

U me fungovalo nasledujici (ve chvili kdy se seknula instalace - myslim ze Phase1):
1. pouzit Shift + F3 (myslim ze nezdokumentovany workaround na otevreni konzole z instalacniho wizarda),
2. pote vyvolat task list (pomoci Ctrl+Esc),
3. pokud je v seznamu HWMERGE.CMD, tak se do nej prepnout (enter nebo dvojklik na tom seznamu),
4. kdyz se objevi (prazdne) textove okno pro HWMERGE.CMD tak ho "breaknout" - tedy Ctrl+C popr. Ctrl+Break. Pozor: nefunuje kdyz se zavre kliknutim vpravo v rohu nahore krizkem, funguje pouze break.

V mem pripade se skript zrusi a instalace jede vesele dal, eCS pote funguje bez nejakych vetsich okolku.

Podle me osobni teorie - i kdyz spise spekulace smiling smiley - se to stava hlavne ve chvili kdyz neco/nejak neprojde detekci hardwaru. Skript, ktery to ma na starosti, se proste sekne a nazdar smiling smiley V pripade meho laptopu je to hlavne typ CPU (asi mam nejaky trochu nestandardni ci prilis novy ci co (Core2 Duo, typ P7350), dale neumi Silver detekovat typ biosu a vyrobce desky (taky zrejme prilis novy hardware).

Pokud mate nekdo odvahu to zkusit, dejte vedet jak jste dopadli smiling smiley
(a pokud v task listu neni zaseknuty task HWMERGE.CMD, pak je postup vyse k nicemu a chyba je nekde jinde smiling smiley ).

St.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil StefanZ (15.10.2009 13:00)

Autor: Honza (IP zalogováno)
Datum: 25 November, 2009 14:42

Tak mi to taky nedalo ...wink
Vim, ze uz jsem na jinem brehu a muj jablecny sad doma jenom vzrusta a rozrusta se, tak jsem hledal alternativu pro Apple. Upozornuji, ze mam doma dva (MacBook a MacBook Pro, vse 13", na obou C2D procesory takt 2 GHz a procko ma 2,53 GHz, 4 GB RAM oba jsou letosni modely), zakoupil jsem VMWare Fusion 3 a jal se laborovat s eCS.
No nejdriv sla instalace do trapu ale pak jsem prepl v Advanced nastaveni virtualization engine z Automatic na Intel VT-x a instalace probehla bez zde popisovanych problemu, hardware je detekovan skvele, sit funguje, panorama driver funguje, co nefunguje a ozelim to je automaticky resize obrazovky pri prechodu z full screenu do okenniho.
Instalace probehne vzdy v poradku, testovano na RC5, RC6a a RC7 Silver.
Takzesi myslim ze lze eCS virtualizovat ve VMWare produktech, jeste to otestuji na VMWare Serveru.

Zdravi Honza Beitl

Autor: Honza (IP zalogováno)
Datum: 22 March, 2010 11:09

Tak abych zase prispel troskou vody do mlyna, poridil jsem si domu ITXovy stroj kvuli virtualizaci, konfigurace je Intel Core2Quad 8400, 8GB RAM a 320 GB HDD.
Provozuji na nem "domaci" virtualni server, OS je tam 64 bit CentOS 5.4.
Nainstaloval jsem posledni VMWare Server 2.0.2 build z 29.10.09 a jal se instalovat eCS a OS/2 Warp.
No a mohu prohlasit, ze oproti VMWare serveru verze 1.0.x je ve dvojce podpora OS/2 Guest OS a vse funguje a primo se da v sekci Other vybrat, coz v 1.0.7 verzi neni.
Mam nainstalovano :
OS/2 Warp CP2
OS/2 Warp Server CP2
eCS 1.2
eCS 2.0RC4 + eCS 2.0RC5 a eCS 2.0RC7
Sitovka je ve virtualnim stroji detekovana jako AMD PCNet ... Zvukou kartu neresim, ale myslim ze bude emulovan nejaky Sound Blaster 128. Graficka karta funguje jak se starsi verzi Scitechu OEM od IBM tak i novejsimy dodavanymi s eCS (SNAP).

Takze nejen ve VirtualBoxu lze "oesdvojku" virtualizovat ale i v produktech VMWare.

HonzaB

Jdi na stránku:  12Následující
Aktuální stránka:1 z 2

Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci.
Online uživatelé (Administrátor)
This forum powered by Phorum.