OS/2 a eComstation : os/2.cz Fórum
Fórum o OS/2 a eComstationu
os2.cz Forum
virtualpc2007 a ecs bezi.
Autor: lukves (IP zalogováno)
Datum: 25 July, 2010 17:34

Takže podarilo sa mi rozbehat eComStation pod MS Virtual PC 2007.. nie je potrebny cpu s virtualizaciou.. bezi to pekne len treba prepnut driver na panorama lebo snap nenabehne. bezi mi to pod Windows7 na AMD cpu.

Re: virtualpc2007 a ecs bezi.
Autor: StefanZ (IP zalogováno)
Datum: 26 July, 2010 13:46

To je dobra zprava.
Jakym specielnim postupem se to podarilo?

Datum: 29 July, 2010 21:17

klasicky som to nainstaloval len mi to na prvykrat nenabehlo koli SNAPU tak som na druhykrat prepol na Panoramu a slo to. vyzera ze to facha .... cpu Sempron 140 s odomknutym druhym jadrom ale tusim bez intel vt rozsirenia... takze hlavne je sosnut odniekial virtual pc 2007 lebo ten uz nie je dostat teraz microsoft distribuuje virtualpc len pre XP mod.

Autor: lcerny (IP zalogováno)
Datum: 30 July, 2010 07:07

VirtualPC 2007 je oficiálně stále ke stažení u MS: [www.microsoft.com]

------------
Jabber: lcerny@jabbim.cz
Web: [www.lcerny.cz]

Datum: 12 August, 2010 19:27

takže chcem doplniť info... neni to celkom tak ako som napisal..

eComStation vyzaduje podporu virtualizacie..

moja chyba ... cele sa to stalo tak ze mam 1 jadrovy Sempron 140 AM3 2,7Ghz bez virtualizacie ovsem po odomknuti druheho jadra mi pribudla aj jej podpora takze co povedat ak chcete lacny 2jadrovy procak s virtulaizaciou tak sup kupit Sempron 140 za 34eur..

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil lukves (12.08.2010 19:27)

Autor: Radek (IP zalogováno)
Datum: 13 August, 2010 07:58

VirtualPC by nemělo vyžadovat VTX pro eCS. Původní VPC od Innoteku jí nevyžaduje zcela určitě - dokladem je můj počítač na stole v práci, kde mám eCS 1.1 ve VPC, běží na widlích XP. Kdysi běželo všechno i se sítí z eCS, dnes nemám síť, ale zbytek funguje. Počítač je "uni", žádnou podporu virtualizace nemá. Jediné caveat při instalaci eCS do VPC je SNAP - neinstalujte SNAP, použijte buďto příslušný driver (VPC emuluje S3 Trio) nebo Panoramu. Další caveat je PAE, ale to platí obecně pro VPC - VPC prostě neběží, je-li nastaveno PAE. S tím se můžete setkat u počítačů s XP a s pamětí asi tak 2 GB nebo větší.

Mrchosoft VPC je VPC od Innoteku koupené a zvorané Velkým Billem. Neměl jsem nikdy tu čest a ani o ní nestojím, ale nepředpokládám, že by Velký Bill vyvinul až takové úsilí, aby překopal VPC na virtuální mašinu pod VTX. Z doslechu vím, že Mrchosoft VPC běží i bez virtualizace, požíže jsou s VPC additions.

Jinak je to s VirtualBoxem. To není Innotek ani Mrchosoft. Pro instalaci eCS vyžaduje VTX a obejít to asi nelze - ani v Linuxu, ani v OS/2. Asi to nějak lze obejít pod Macem, viz Cytanův návod na os2world.com . Cytan má na jednom slide v návodu odškrtnuté VTX a instaluje eCS. Mě VirtualBox (pod Linuxem) odškrtnout VTX při pokusu o instalaci eCS vůbec nedovolil a když jsem instalaci přesto spustil (bez podpory VTX), tak mi VirtualBox oznámil, že takhle néééé, že chce VTX nebo nazdar. Zvláštní, Snow Leopard je vlastně Linux. Proč to pod Snow Leopardem jde a pod Debianem ne?

Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci.
Online uživatelé (Administrátor)
This forum powered by Phorum.